2018. márc. 2.

4. Hogy mennyi?! Mindent a postaköltségről és a szállításról a Wish-en

Gyakori téma a wish-es csoportokban a szállítás és postaköltség, aki még nem rendelt onnan, meglepődhet a "Wish-logikán".

A postaköltség

A wish-en minden terméknek van postaköltsége, ami a termék rejtett ára. Ha 10 db ugyanolyan zoknit rendelsz egy helyről, akkor lesz egyrészt 10X a termék ára, és 10X a postaköltség. Ezen nem lehet faragni, kisebbíteni, ennyi és kész. Nagyon hasznos hozzáállás, ha ezt elfogadod, mint a gravitációt vagy a természeti törvényeket. Ha feldobsz valamit, az leesik. Ha 5 db cuccot rendelsz a wish-ről, akkor 5x számítja a postaköltséget (ami még mindig a termék rejtett ára!, csak másképp nevezik.) (Az alábbi képen az látható, hogy 1 db termék esetén a postaköltség 284 Ft, ha 5db esetén 1420 Ft.)


Mivel a termék rejtett ára, ezért változhat a szállítási költség színtől és mérettől függően. Ezt csak akkor látod, ha beraktad a kosárba. Minden rendelés előtt érdemes megnézni a tételeket. Az alábbi képen ugyanarról a cipőről van szó. Vagyis az egyik sárga színű, 1859 Ft a szállítási költség 624 Ft. Ugyanez a cipő borvörös színben már 4210 Ft, a szállítási költsége 1839 Ft. (A népszerűbbnek ítélt drágább. A kereslet kínálat elve szerint. :D )


Ingyenes termék, csak fizesd ki a szállítást! - Ez egy nagyon klassz marketingszöveg. A postaköltség tartalmazza a termék árát is. Néha van olyan, hogy így többet fizetsz, úgyhogy érdemes megnézni, hogy postaköltséggel együtt hol és hogyan olcsóbb. (Az alábbi képen azt láthatod, hogy van az ingyenes 778 Ft postaköltséggel, és van az 519 Ft-os 260 Ft postaköltséggel.) Természetesen ha az ingyenesből 10-et veszel, akkor 10X lesz a postaköltség, mert ez a termék rejtett ára.


A szállítás

A szállítással kapcsolatban gyakori kérdés, hogy mikor érkezik a termék. A válasz: amikor hozza a postás. Nem lehet tudni: van, amelyik 2 hét alatt itt van, a másik csomagnak akár 1,5 hónap az érkezési ideje. A legtöbb csomagot sima levélként adják fel, vagyis a nyomonkövetésre nem lehet adni. Szerintem az unatkozó emberek számára tették fel ezt a részt a wish-en, hogy elemezgethessék, mi mit jelent. Sok ilyen van benne: riasztás, a célországba megérkezett, elosztó ponton van stb... Ezek nem megbízható adatok, sok olyan van, hogy a nyomonkövetés szerint Kínában van, pedig én már a kezemben tartom a terméket. És van olyan is, hogy mindjárt itt van, és 3 hetet kell még várnom az érkezésére.
Néha vannak késések. Ilyenkor kitolják a határidőt még pár napra, ha akkor sem érkezik meg, akkor lehet írni az ügyfélszolgálatnak. Én visszakértem pár termék árát 2 hét késés után, de utána pár napra megérkeztek. Írtam az ügyfélszolgálatnak, hogy visszaküldöm az árát, de azt írták, nem kell. Bűntudatom is volt utána, mivel elképzeltem az árust, aki időben feladta, és mégsem kapott érte pénzt, mert nem ért ide a csomag időben.
Többeket meg szokott ijeszteni, ha azt látják a nyomonkövetésnél, hogy kiléptél a boltból. Ez félrefordítás, azt jelenti, hogy a termék kilépett a boltból, vagyis feladták. Nincs vele semmi teendőd, mint nyugtázni, hogy a csomag úton van hozzád.


Tényleg olyan sokára érkezik meg?
Tényleg. Van olyan termék, amelyet szeptember 30-án rendeltem, és november 22-t írtak, hogy addigra megérkezik. Persze lehet, hogy hamarabb fog. De tudomásul kell venni, hogy lehet ilyen nagy a szállítási idő. Ha gyorsan kell valami, akkor inkább máshonnan rendelj, ne a wish-ről.
Hogyhogy ennyi? A termékek ára 1878 Ft, a szállítás 5292 Ft!

A szállítási költség a termékek rejtett ára, ezért ennyi. Úgy érdemes egy termékről eldönteni, hogy megéri-e, hogy a szállítási költséget és a termék árát összeadjuk. Ez mondjuk 600 Ft összesen. Ennyiért megéri az a valami vagy nem?
Ha máshol 6000 Ft-ért fizetsz egy termékért, a wishen ugyanez a termék 500 Ft + 2500 Ft postaköltség, akkor vajon fennakadsz-e azon, hogy mekkora a postaköltség vagy örülsz, hogy féláron meg tudod venni? Tiéd a választás szabadsága.
 Ki hozza a csomagot?
A Magyar Posta szállítja ki, a postásod. A legtöbb küldemény postai levélként van regisztrálva, amit elvileg akkor hozza ki a postás, ha belefér a postaládába. Ha nem fér bele, mert nagyobb, akkor értesítést hagy. Néhány csomag ajánlva jön, amit alá kell írni, de a legtöbb nem. Érdemes tudni, hogy értesítést hagy a postás, ha nem tudja bedobni a csomagot, és a helyi postán tudod átvenni igazolványok kíséretében a csomagot. (A postán 10 napig őrzik, aztán visszaküldik, ha nem mész érte.) 

Első vásárlásnál használd a CDZYJPTM promóciós kódot, és kb. 3000 Ft vásárlásnál 1500 Ft kedvezmény kapsz. (Árfolyamtól függ.)

Nem szeretnél a szállításra várni? Nem szeretnél szállítási költséget fizetni? Akkor ez a poszt érdekelhet: Wish termék szállítási díj és várakozás nélkül

Hasznos volt számodra ez a bejegyzés? Támogatásodat kifejezheted a blogon megjelenő hasznos információkkal kapcsolatban, ha első vásárlásnál felhasználod a promóciós kódomat. Te is jól jársz, mert kb. 3000 Ft vásárlásnál 1500 Ft kedvezményt kapsz. (A pontos összeget a wish applikációban találod.) A promóciós kódokról még itt tudsz informálódni, kattints ide. Ha még hezitálsz, hogy belemerj-e vágni, elmesélem, én hogy kezdtem. Kattints ide. :)
Wish: CDZYJPTM
Mama Wish: CFDGSFSV
Home Wish: CFDGZQMT
Geek: CFDKXWNC
cute: CFDLBTPT
Amit érdemes tudnod, hogy mostanában a Covid miatt késések szoktak előfordulni, illetve meghosszabbíthatják a kiszállítási időt. Szóval ha neked extra gyorsan szükséged van valamire, máshol érdemes vásárolnod. Én olyanokat szoktam rendelni, amelyek ráérnek számomra.

Van egy csoportunk is, gyere és kérdezz bátran: https://www.facebook.com/groups/wishturi/

Wish tartalomjegyzék: https://rendelgetek.blogspot.com/p/tartalomjegyzek.html

1 megjegyzés:

  1. Szia na rendeltem a wishrol mivel első megrendelő vagyok nem igzan ertettem... Miután rendeltem rossz email címre küldte a meg erősítőt hogy erositsem meg a rendelésem.. E ár a pénzt levette... Mit tegyek?

    VálaszTörlés